Обичате ли гъби? Те са много вкусни и полезни. Днес споделяме с вас една лесна рецепта за мариновани гъби.
Продукти
Приготвяне
Почистете гъбите.
Сложете на котлона тенджера с вода.
Оставете я да заври и добавете малко сол към водата.
Добавете гъбите и намалете котлона, за да къкрят леко.
Варете ги 5 минути, след което ги отцедете добре.
Докато гъбите се готвят, направете марината.
В достатъчно голяма купа комбинирайте нарязаните шалот, чесън, магданоз, мащерка, люспи от червен пипер, лимоновата кора, лимоновия сок, оцета и солта.
Разбийте всичко добре докато малко по малко добавяте от зехтина.
Опитайте и коригирайте солта по ваш вкус.
Добавете топлите и отцедени гъби в маринатата и разбъркайте.
Покрийте купата и я оставете да престои поне 15 минути.
Може и за няколко часа в хладилник преди да сервирате гъбите.