Меню

Мариновани гъби

22 юли 2024 | 05:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Мариновани гъби. Снимка: istock
20 мин.

  • Порции: 3-4

Обичате ли гъби? Те са много вкусни и полезни. Днес споделяме с вас една лесна рецепта за мариновани гъби.

Продукти
Приготвяне
  1. Почистете гъбите. 
  2. Сложете на котлона тенджера с вода. 
  3. Оставете я да заври и добавете малко сол към водата. 
  4. Добавете гъбите и намалете котлона, за да къкрят леко. 
  5. Варете ги 5 минути, след което ги отцедете добре.
  6. Докато гъбите се готвят, направете марината.
  7. В достатъчно голяма купа комбинирайте нарязаните шалот, чесън, магданоз, мащерка, люспи от червен пипер, лимоновата кора, лимоновия сок, оцета и солта. 
  8. Разбийте всичко добре докато малко по малко добавяте от зехтина. 
  9. Опитайте и коригирайте солта по ваш вкус.
  10. Добавете топлите и отцедени гъби в маринатата и разбъркайте. 
  11. Покрийте купата и я оставете да престои поне 15 минути. 
  12. Може и за няколко часа в хладилник преди да сервирате гъбите. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай