Меню

Хумус с червено цвекло

20 юли 2024 | 05:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Хумус с червено цвекло. Снимка: istock
60 мин.

Има различни разновидности на хумуса. Той е една от най-вкусните и лесни за приготвяне разядки. Опитайте и тази рецепта за хумус с червено цвекло.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Измийте грудката цвекло и я подсушете. 
  3. Намажете я леко със зехтин.
  4. Завийте я в алуминиево фолио за печене. 
  5. Сложете я в тава и след това във фурната. 
  6. Печете цвеклото около 45 минути или докато омекне. 
  7. Времето за изпичане зависи от размера на цвеклото. 
  8. Тествайте с вилица или нож дали е достатъчно омекнало. 
  9. Оставете го настрана да се охлади.
  10. Когато цвеклото се охлади, може да го обелите и нарежете. 
  11. Сложете го в кухненски робот заедно с останалите съставки. 
  12. Разбийте всичко. 
  13. След това добавете 2 бучки лед, тъй като това помага да разбиете всичко на хомогенна и кремообразна смес. 
  14. Опитайте на вкус и ако е необходимо добавете още сол и лимонов сок. 
  15. Прехвърлете хумуса в подходяща купа или чиния и поръсете с малко зехтин. 
  16. Сервирайте. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай