Меню

Домашен течен шоколад с лешници и фурми

26 юли 2024 | 05:29 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Домашен течен шоколад с лешници и фурми
25 мин.

  • Порции: 2-3

Обичате ли да хапвате палачинки, бухти и пържени филийки с шоколад? Споделяме една чудесна рецепта за домашен течен шоколад с лешници и фурми.

Продукти
Приготвяне
  1. Изпечете лешниците за около 15 минути в загрята на 150 г фурна. 
  2. Оставете ги да се охладят и премахнете люспите им. 
  3. Накиснете фурмите във горещата вода за около 15-20 минути. 
  4. След това ги отцедете и сложете в кухненски робот. 
  5. Смелете ги до получаването на паста.
  6. Извадете пастата от купата на уреда. 
  7. Сложете в нея лешниците и ги смелете добре. 
  8. След това добавете към тях пастата от фурми и останалите съставки. 
  9. Смелете много добре всичко. 
  10. Ако шоколадът е прекалено гъст, добавете още малко мляко. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай