Меню

Пиле с пармезан и моцарела

12 август 2024 | 11:29 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пиле с пармезан.
40 мин.

  • Порции: 2

Има ли нещо по-вкусно от крехкото пилешко месо примесено с уханието на две фантастично вкусни сирена? Ако и вие смятате, че тази комбинация е повече от прекрасна, опитайте една вкусна рецепта, която ще допадне на сетивата ви.

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете галетата, брашното и пипера в купа, разбъркайте. 
  2. Начукайте пилешките гърди с чукче за месо, за да ги изтъните. 
  3. Потопете месото в разбитите яйца, докато полепнат навсякъде. 
  4. След това ги оваляйте в сухата смес, така че също да полепне добре. 
  5. Загрейте малко мазнина в тиган на силен огън. 
  6. Запържете месото по 2-3 минути от всяка страна. 
  7. Прехвърлете го в тава за печене, леко намазана с мазнина. 
  8. Покрийте с доматен сос и двата вида настъргано сирене. 
  9. Печете за 20 минути в загрята на 220 градуса фурна или до хрупкава коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай