Меню

Пиле Марбея

10 август 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пиле Марбея
60 мин.

  • Порции: 6

Уханието на сочно пилешко месо, потопено в доматен сос и подправки е нещо, на което не можете да устоите. Вместо да се борите със сетивата си, отдайте се на изкушението и опитайте нашето предложение за пиле Марбея.

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете първите 10 съставки в голяма купа или в найлонов плик с цип. 
  2. Разбъркайте и добавете в тях пилешкото месо, така че да се оваля добре в сместа. 
  3. Приберете в хладилник за през нощта или за няколко часа. 
  4. Подредете пилешкото месо в тава за печене, така че да е на един ред. 
  5. Залейте с остатъка от маринатата. 
  6. Поръсете отгоре с кафявата захар, залейте и с виното. 
  7. Печете за около 1 час в загрята на 220 градуса фурна. 
  8. От време на време обливайте месото със соковете в тавата. 
  9. Извадете от фурната и поръсете обилно с магданоз, сервирайте с остатъка от соса в тавата.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай