Италианската кухня е една от най-популярните и любими на мнозина. Това не е случайно, тъй като в нея се съдържат безброй вкусни рецепти, приготвени с местни продукти, съчетаващи вкусове, ухания и прости комбинации, галещи сетивата. Такова е и предложението ни за котлети по тоскански с доматен сос. Опитайте!
Приготвяне
-
Смесете първите три съставки в плитка чиния.
-
Оваляйте свинското в сместа.
-
Загрейте зехтина в тиган на силен огън.
-
Запържете месото от всяка страна по 3-4 минути до златисто.
-
Извадете от тигана.
-
В същата мазнина добавете чесъна и сотирайте за 1-2 минути.
-
Добавете оцета и бульона, оставете да се деглазира, като разбърквате няколко минути.
-
Добавете доматите и каперсите.
-
Разбърквайте 2-3 минути.
-
Върнете котлетите в тигана.
-
Оставете соса да заври.
-
Намалете огъня и оставете да се готви още 4-5 минути.
-
Сервирайте котлетите, гарнирани със сместа от тигана. Поръсете с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?