Меню

Свински котлети по тоскански

7 август 2024 | 09:15 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свински котлети по тоскански
40 мин.

  • Порции: 4

Италианската кухня е една от най-популярните и любими на мнозина. Това не е случайно, тъй като в нея се съдържат безброй вкусни рецепти, приготвени с местни продукти, съчетаващи вкусове, ухания и прости комбинации, галещи сетивата. Такова е и предложението ни за котлети по тоскански с доматен сос. Опитайте!

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете първите три съставки в плитка чиния. 
  2. Оваляйте свинското в сместа. 
  3. Загрейте зехтина в тиган на силен огън. 
  4. Запържете месото от всяка страна по 3-4 минути до златисто. 
  5. Извадете от тигана. 
  6. В същата мазнина добавете чесъна и сотирайте за 1-2 минути. 
  7. Добавете оцета и бульона, оставете да се деглазира, като разбърквате няколко минути. 
  8. Добавете доматите и каперсите. 
  9. Разбърквайте 2-3 минути. 
  10. Върнете котлетите в тигана. 
  11. Оставете соса да заври. 
  12. Намалете огъня и оставете да се готви още 4-5 минути. 
  13. Сервирайте котлетите, гарнирани със сместа от тигана. Поръсете с пресен магданоз. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай