Меню

Паста ала трапанезе

29 юли 2024 | 05:23 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 4

Ако обичате италианска кухня, пастата е винаги добър избор за обяд или вечеря. Предлагаме да опитате една по-малко позната, но също толкова вкусна рецепта за паста ала трапанезе. 

Продукти
Приготвяне
  1. Кипнете около 2 чаши вода на котлона. 
  2. Свалете ги от огъня и добавете бадемите във водата. 
  3. Нека да постоят около 3-4 минути, докато омекнат. 
  4. Отцедете ги и ги подсушете върху кухненска хартия. 
  5. Втрийте бадемите между дланите си, за да премахнете люспите им. 
  6. Намачкайте чесъна в хаванче заедно със солта до гладка паста. 
  7. В блендер сложете бадемите, сиренето, босилека, ментата, пастата с чесъна, зехтина и доматите. 
  8. Пасирайте до гладка смес. 
  9. Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8 минути. 
  10. Отцедете пастата и я прехвърлете в дълбок тиган на среден огън. 
  11. Към тигана добавете соса от блендера. 
  12. Разбъркайте за около 5-6 минути, за да се загрее и да полепне по пастата. 
  13. Сервирайте с още настъргано Пекорино и пресни листа босилек.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай