Ако обичате италианска кухня, пастата е винаги добър избор за обяд или вечеря. Предлагаме да опитате една по-малко позната, но също толкова вкусна рецепта за паста ала трапанезе.
Продукти
Приготвяне
Кипнете около 2 чаши вода на котлона.
Свалете ги от огъня и добавете бадемите във водата.
Нека да постоят около 3-4 минути, докато омекнат.
Отцедете ги и ги подсушете върху кухненска хартия.
Втрийте бадемите между дланите си, за да премахнете люспите им.
Намачкайте чесъна в хаванче заедно със солта до гладка паста.
В блендер сложете бадемите, сиренето, босилека, ментата, пастата с чесъна, зехтина и доматите.
Пасирайте до гладка смес.
Кипнете подсолена вода и в нея сварете пастата за 8 минути.
Отцедете пастата и я прехвърлете в дълбок тиган на среден огън.
Към тигана добавете соса от блендера.
Разбъркайте за около 5-6 минути, за да се загрее и да полепне по пастата.
Сервирайте с още настъргано Пекорино и пресни листа босилек.