Меню

Панирани зелени домати

1 август 2024 | 10:55 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Панирани зелени домати. Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 4

Панираните домати са нещо, в което ще се влюбите. Зелените домати са още един интересен начин да поглезите сетивата си, защото са уникални на вкус, леко кисели и подходящи за приготвяне по този начин. Рецептата е лесна за приготвяне и бързо ще се превърне в любимото ви предястие за вашите гости.

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете доматите на кръгове. 
  2. Разбийте яйцата с млякото в голяма купа. 
  3. Поставете брашното в плитка чиния. 
  4. В друга чиния смесете царевичното нишесте, галетата, солта, пипера. Разбъркайте. 
  5. Потопете всеки резен домат в брашното от двете страни, за да полепне добре. 
  6. След това потопете в сместа с млякото и яйцата. 
  7. Накрая потопете в сместа с нишестето и галетата. 
  8. Загрейте олиото за пържене в дълбок съд. 
  9. Пържете до златисто за около 4-5 минути от всяка страна. 
  10. Отцедете върху хартия, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай