Меню

Бисквити с меласа и пудра захар

9 август 2024 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Бисквити с меласа и пудра захар
60 мин.

  • Порции: 10

Опитайте едно изкушение, което ще се превърне в следващия ви любим десерт. Хрупкави бисквити с меласа и захар, разпукана коричка и дълготраен вкус в устата след като им се насладите. Този десерт е чудесен придружител на кафето ви. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете първите 7 съставки в купата на миксера и разбийте. 
  2. Добавете разтопеното масло и отново разбийте с миксера. 
  3. Добавете меласата и млякото, разбийте с миксера. 
  4. Разделете тестото на две порции. 
  5. Увийте всяко топче тесто с найлоново фолио и охладете в хладилника за 2 часа. 
  6. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  7. Покрийте плитка тава за печене с хартия. 
  8. С пръсти оформете малки топчета от тестото. 
  9. В чиния поставете отделно бялата захар и пудрата захар. 
  10. Оваляйте всяко топче първо в гранулираната захар, след това в пудрата захар. 
  11. Подредете бисквитите в тавата за печене. 
  12. Печете за 15 минути или докато захарната коричка започне да се напуква. 
  13. Оставете бисквитите да изстинат върху решетка за 10 минути, преди да поднесете. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай