Меню

Печено пиле с червени картофи и лук

4 август 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки бутчета с червени картофи.
60 мин.

  • Порции: 6

Пилешките бутчета са предпочитани от милиони хора по света. Сочни, вкусни, с хрупкава коричка, бутчетата могат да се приготвят по много начини. Един от тях е класическият, в който пилешките бутчета са уханно придружени от картофи и лук. Опитайте нашия вариант на рецептата и вижте с какво още да поглезите сетивата и любимите си хора. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Покрийте дъното на тава за печене с фолио или хартия. 
  3. В нея поставете картофите и лука.  
  4. Добавете розмарина и сол на вкус. 
  5. Разбъркайте добре и печете за 20 минути в загрятата фурна. 
  6. Междувременно в малка купа смесете соевия сос, меда и горчицата. 
  7. Извадете картофите и лука от фурната. 
  8. Залейте ги с част от получения сос. 
  9. Останалата част втрийте добре в пилешките бутчета. 
  10. Подредете ги в тавата между картофите и лука, така че да докосват дъното на тавата. 
  11. Печете за 40 минути или докато месото и картофите добият златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай