Ако обичате италианската кухня, вероятно лазанята е във вашия списък. Но пък ако спазвате хранителен режим, диета или тренирате, вероятността да следите за приема на въглехидрати и излишни калории е голяма. Може би именно заради това ще ви допадне нашето предложение за нисковъглехидратна лазаня с тиквички, която по вкус, аромат и текстура не отстъпва на традиционната. Опитайте!
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 200 градуса.
-
Напръскайте плитка тава за печене със спрей за готвене.
-
Подсушете тиквичките между няколко листа кухненска хартия, за да премахнете излишната вода.
-
Оставете настрана.
-
В дълбок тиган загрейте зехтина на средна към висока температура.
-
Запържете каймата, като разбърквате постоянно, докато покафенее или около 8 минути.
-
Добавете доматения сос, 1 чаена лъжица сол, ригана, пипера и разбъркайте.
-
Нека да се сгъсти за около 10 минути.
-
Свалете от котлона и оставете настрана.
-
В купа смесете рикотата, яйцето, 1 чаена лъжица сол, индийското орехче.
-
Разбъркайте много добре до хомогенна смес.
-
В тавата за печене подредете един ред тиквички.
-
Покрийте с половината от доматената смес.
-
Подредете още един ред тиквички.
-
Покрийте със сместа с рикотата.
-
Поръсете моцарела.
-
Добавете още един ред тиквички.
-
Върху тях намажете с доматената смес.
-
Поръсете с оставащата моцарела и пармезана.
-
Покрийте с фолиото и печете в загрята фурна за 30 минути.
-
Свалете фолиото и печете за още 15 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?