Меню

Нисковъглехидратна лазаня с тиквички

3 август 2024 | 13:27 | Илияна Николова
3 от 3 гласа
лесно
Добави в любими
Нисковъглехидратна лазаня с тиквички. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Ако обичате италианската кухня, вероятно лазанята е във вашия списък. Но пък ако спазвате хранителен режим, диета или тренирате, вероятността да следите за приема на въглехидрати и излишни калории е голяма. Може би именно заради това ще ви допадне нашето предложение за нисковъглехидратна лазаня с тиквички, която по вкус, аромат и текстура не отстъпва на традиционната. Опитайте! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Напръскайте плитка тава за печене със спрей за готвене.
  3. Подсушете тиквичките между няколко листа кухненска хартия, за да премахнете излишната вода.
  4. Оставете настрана.
  5. В дълбок тиган загрейте зехтина на средна към висока температура.
  6. Запържете каймата, като разбърквате постоянно, докато покафенее или около 8 минути.
  7. Добавете доматения сос, 1 чаена лъжица сол, ригана, пипера и разбъркайте.
  8. Нека да се сгъсти за около 10 минути.
  9. Свалете от котлона и оставете настрана.
  10. В купа смесете рикотата, яйцето, 1 чаена лъжица сол, индийското орехче.
  11. Разбъркайте много добре до хомогенна смес.
  12. В тавата за печене подредете един ред тиквички.
  13. Покрийте с половината от доматената смес.
  14. Подредете още един ред тиквички.
  15. Покрийте със сместа с рикотата.
  16. Поръсете моцарела.
  17. Добавете още един ред тиквички.
  18. Върху тях намажете с доматената смес.
  19. Поръсете с оставащата моцарела и пармезана.
  20. Покрийте с фолиото и печете в загрята фурна за 30 минути.
  21. Свалете фолиото и печете за още 15 минути или до златисто.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай