Меню

Пилешки гърди с гъби на тиган

15 август 2024 | 09:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Пилешки гърди с гъби на тиган
45 мин.

  • Порции: 2-3

Ако обичате пилешко месо, опитайте тази вкусна и бърза рецепта за пилешки гърди с гъби на тиган.

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете на по-тънко месото. 
  2. Овкусете го от двете страни с подправките, които предварително комбинирайте в купичка. 
  3. Загрейте дълбок тиган и добавете зехтина в него. 
  4. Изпечете месото от двете страни до хубаво златистокафяво. 
  5. Извадете го от тигана. 
  6. Добавете в тигана (без да го почиствате) маслото и още зехтин. 
  7. Когато се разтопи, може да добавите тънко нарязаните гъби, нарязания лук, чесъна, магданоза. 
  8. Когато гъбите поомекнат, може да добавите бульона и сметаната и да върнете месото в тигана. 
  9. Гответе още няколко минути и сервирайте. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай