Свинското е крехко месо, което се приготвя лесно, бързо и може да е изключително вкусно и апетитно. Предлагаме да опитате нашата рецепта за глазирано свинско със сини сливи. Тази комбинация от солено и сладко прави рецептата неустоима. Плодовете са добър приятел на свинското месо, тъй като подчертават вкусовите му качества и добавят нотка свежест към цялостния вкус и аромат.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
Поръсете месото със сол и пипер. Втрийте добре.
-
Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура.
-
Запечатайте месото от всяка страна по 3-4 минути или докато покафенее.
-
Добавете лука и сливите.
-
Гответе около 15 минути, докато омекнат.
-
Прехвърлете съдържанието от тигана в тава за печене.
-
Запазете соковете от тигана.
-
Покрийте с фолио и оставете така да почине 15 минути.
-
Междувременно разбъркайте оцета с конфитюра, соковете от тигана в малка тенджера на среден огън.
-
Разбърквайте за около 5-6 минути, докато започне да се сгъстява.
-
Свалете от котлона.
-
Залейте месото в тавата с получения сос.
-
Печете в загрята фурна за още 30-40 минути.
-
Сервирайте с листа пресен босилек по желание.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?