Меню

Глазирано свинско със сини сливи

26 август 2024 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Глазирано свинско със сини сливи. Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 2

Свинското е крехко месо, което се приготвя лесно, бързо и може да е изключително вкусно и апетитно. Предлагаме да опитате нашата рецепта за глазирано свинско със сини сливи. Тази комбинация от солено и сладко прави рецептата неустоима. Плодовете са добър приятел на свинското месо, тъй като подчертават вкусовите му качества и добавят нотка свежест към цялостния вкус и аромат. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Поръсете месото със сол и пипер. Втрийте добре.
  3. Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура. 
  4. Запечатайте месото от всяка страна по 3-4 минути или докато покафенее. 
  5. Добавете лука и сливите. 
  6. Гответе около 15 минути, докато омекнат. 
  7. Прехвърлете съдържанието от тигана в тава за печене.
  8. Запазете соковете от тигана. 
  9. Покрийте с фолио и оставете така да почине 15 минути. 
  10. Междувременно разбъркайте оцета с конфитюра, соковете от тигана в малка тенджера на среден огън. 
  11. Разбърквайте за около 5-6 минути, докато започне да се сгъстява. 
  12. Свалете от котлона.  
  13. Залейте месото в тавата с получения сос. 
  14. Печете в загрята фурна за още 30-40 минути. 
  15. Сервирайте с листа пресен босилек по желание. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай