Кюфтенцата във всичките им варианти и форми са изключително апетитно изкушение. Опитайте нашето предложение за рецепта за кюфтенца в доматен сос, на която няма да можете да устоите.
Продукти
Приготвяне
Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна към висока температура.
Добавете 2 супени лъжици лук и чесъна.
Гответе 1 минута с разбъркване, докато омекнат.
Свалете от котлона и оставете леко да изстине.
Смесете лука с галетата, ментата и разбъркайте.
Смесете двата вида кайма в голяма купа.
Към тях добавете сместа с лука и галетата.
Добавете солта, пипера, разбитото яйце.
Омесете каймата добре, докато всички съставки се разбъркат изцяло.
Оформете малки кюфтенца с ръце и ги подредете върху хартия.
Върнете тигана на котлона и отново загрейте на среден към силен огън.
Подредете кюфтенцата в тигана и гответе 4-5 минути. Извадете ги от тигана.
Добавете останалото количество лук в тигана и сотирайте 2-3 минути с разклащане.
Добавете джинджифила, канелата, кимиона, доматите в тигана. Разбъркайте.
Гответе около 5 минути.
Добавете водата и още малко сол и черен пипер на вкус.
Върнете кюфтенцата в тигана.
Намалете котлона малко и оставете да се готвят в соса още 20 минути.