Меню

Яйчени мъфини с бекон и чедър

19 август 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Мъфини с бекон и чедър. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Солени мъфини с бекон и чедър е любимата ви закуска? Тогава опитайте едно ново предложение, което имаме за вас. Рецептата за мъфини с бекон и чедър ще ви допадне, защото не можете да устоите на вкуса и аромата ѝ. Можете да ги похапвате за закуска или по всяко време през деня. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Запържете бекона в тиган на силен огън до златисто. 
  3. Нарежете на малки парчета. Оставете настрана. 
  4. Отстранете коричките на хляба. 
  5. Намажете средината му с разтопеното масло от всяка страна. 
  6. Напъхайте всяка намазана с масло филийка хляб във формички за мъфини. 
  7. Печете в загрятата фурна за 5-6 минути. 
  8. Извадете от фурната и напълнете всяка форма за мъфин с предварително приготвена смес от разбитите яйца, настъргания чедър, парченцата бекон и наситнения лук, овкусени с черен пипер и сол.
  9. Върнете обратно във фурната за още 20 минути или до златисто. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Видео рецепта за мъфини с кашкавал и гъби.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай