Меню

Точена баница без глутен

21 август 2024 | 14:28 | Аз жената
средно
Добави в любими

Ако обичате баница, но искате да я приготвите в здравословен вариант без глутен, опитайте тази лесна и бърза рецепта за домашна точена баница.

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете всички продукти за тестото в купа и замесете тесто. 
  2. Разделете го на няколко топки. 
  3. Разточете всяка на тънка кръгла кора.
  4. За целта разточвайте тестото между два листа хартия за печене.
  5. Намажете всяка кора с разтопено краве масло и поръсете с натрошено сирене.
  6. Навийте на тънко руло.
  7. Навийте рулата на охлюв и поставете в намазана с масло тава.
  8. Отгоре намажете със смес от разбито яйце и разтопено краве масло.
  9. Печете 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  10. След това извадете тавата от фурната и консумирайте топла.

Рецептата е включена в книгата „60 здравословни безглутенови рецепти“ на Габриела Цулин и издателство „Вдъхновения“.

Свързани статии

 

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай