Меню

Свински котлети на скара с нектарини

24 август 2024 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свински котлети с нектарини. Снимка:istock
60 мин.

  • Порции: 4

Обичате крехко и сочно свинско? Тогава опитайте нашето предложение за лятна рецепта за свински котлети на скара, придружени с ароматен и сочен вкус на нектарини. Няма по-вкусна комбинация от сочното месо с вкуса на летните плодове. Насладете се и споделете впечатленията си! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте грила или скарата на силна температура. 
  2. В купа смесете мащерката, 1 чаена лъжица зехтин и чесъна. 
  3. Разбъркайте добре и втрийте месото с получената марината. 
  4. Поръсете със сол и черен пипер. 
  5. Напръскайте скарата със спрея за готвене. 
  6. Поставете месото на скарата и печете по 4-5 минути от всяка страна до златист загар. 
  7. Нарежете нектарините на половини. 
  8. В купа смесете захарта, оставащия зехтин, кимиона и червения пипер, разбъркайте. 
  9. Поръсете нектарините с получената смес. 
  10. Поставете нектарините на скарата, така че да се изпекат по 5 минути от всяка страна. 
  11. Сервирайте изпеченото месо с нектарините, гарнирани с малко от сиренето маскарпоне.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай