Меню

Торта Мимоза

21.04.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Торта Мимоза

Продукти:
1 глава лук, 1 кутия риба в масло, 1-2 кутии майонеза, 3-4 сварени картофа, 3-4 моркова, 2-3 кисели ябълки, 2-3 сварени яйца, зелен лук.

Начин на приготвяне:
В голяма кръгла чиния, на пластове се разтилат продуктите в следния ред :

  1. Ситно смлян лук с рибата в масло, като първи пласт ( рибата да бъде намачкана ). Намазва се с тънак пласт с майонеза.
  2. Сварени и настъргани картофи. Намазва се с тънак пласт с майонеза.
  3. Ситно настъргани моркови. Намазва се с тънак пласт с майонеза.
  4. Ситно настъргани ябълки. Намазва се с тънак пласт с майонеза.
  5. Настъргани яйца.

Подправя се според вкуса.
Всичко се омазва хубаво с майонеза (като торта) и се поръсва с нарязан зелен лук. Оставя се в хпадилника за 2-3 часа.
Тази както и много други рецепти научих от една украинка. Винаги ми е доставяло удоволствие да ги правя.
Коментирай