Активирайте метаболизма си и си пригответе нещо вкусно и полезно. Снимка: istock
Според редица проучвания, закуската си остава най-важното хранене за деня. Активирайте метаболизма си и си пригответе нещо вкусно и полезно. Ето и няколко варианта на закуски за отслабване:
Изсипете овесените ядки и семената в купа и ги залейте с млякото и ваниловия екстракт. Оставете за 5-10 мин, за да поемат овесените ядки част от течността. Запазете 16 малини, след това добавете останалите към овесените ядки и ги разбъркайте в сместа. Разпределете с лъжица в четири чаши или чинии за мелба, след което налейте киселото мляко и двете половини горски плодове. Покрийте и охладете за една нощ или докато е необходимо. За да сервирате, изсипете 2 супени лъжици бадемово мляко върху всяко и поръсете с бадемите.
Подготовка: 10 мин
Порции: 4
Една порция съдържа: 370 калории, 3г въглехидрати, 38 г захари, 14 г протеин.
Загрейте олиото в малък тиган с незалепващо покритие, след което изпечете доматите с разреза надолу, докато започнат да омекват и да се оцветяват. През това време разбийте яйцата с билките и обилно количество прясно смлян черен пипер в малка купа. Изгребете доматите от тигана и ги сложете в две чинии за сервиране. Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте внимателно с дървена лъжица, така че яйцето, което лежи на дъното на тигана, да се движи, за да може несготвеното яйце да изтече. Спрете да разбърквате, когато е почти сварено, за да стегне в омлет. Разрежете на четири и сервирайте с доматите.
Подготовка: 5 мин
Готвене: 5 мин
Порции: 2
Една порция съдържа: 204 калории, 14 г мазнини, 4 г въглехидрати, 17 г протеин.
Пресейте брашното в купа или широка кана. Добавете жълтъците и малко мляко, след което разбъркайте до гъста паста. Добавете малко по малко останалото мляко, за да не правите бучки в тестото. Разбийте белтъците, докато станат на твърд сняг, след което внимателно ги добавете към тестото – опитайте се да не премахнете целия въздух. Загрейте тиган с незалепващо покритие на среден огън и изсипете част от тестото, колкото да направите палачинка с диаметър около 10 см. Гответе малко по-малко от минута, докато на повърхността започнат да изскачат мехурчета и краищата изглеждат малко сухи. Внимателно обърнете палачинката. Оставете на топло, докато правите останалите палачинки. Сервирайте с любимите си здравословни топинги.
Подготовка: 15 мин
Готвене: 30 мин
Брой палачинки: 10-12
Да ви е сладко!