Ако обичате домашно изпечен хляб, но искате да се храните без глутен, може би се чудите какво да си приготвите за вечеря. Предлагаме ви да опитате рецепта за хляб от тиквички без глутен.
Приготвяне
-
Загрейте фурната до 180 градуса.
-
Напръскайте тава за хляб с незалепващ спрей за готвене. Оставете настрана.
-
Поставете тиквичките в голяма купа за смесване и попийте с хартиени кърпи, за да отстраните част от влагата.
-
Добавете зехтина, кафявата захар, гранулираната захар, заквасената сметана, яйцата и екстракта от ванилия.
-
Разбийте енергично, докато сместа стане гладка.
-
Добавете брашното от кафяв ориз, овесеното брашно, царевичното нишесте, канелата, индийското орехче, бакпулвера, содата и солта в купата.
-
Разбийте сместа, докато се комбинира. Не прекалявайте със смесването.
-
Сложете стафиди и орехи, ако използвате.
-
Изсипете тестото в подготвената форма за хляб.
-
Печете хляба на средната решетка на фурната, докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста, около 55-65 минути.
-
Проверете дали хлябът е готов.
-
Извадете от фурната или печете още време, ако е необходимо.
-
Оставете хляба да се охлади в тавата за 10 минути, след това го извадете от тавата и оставете да се охлади върху решетка за охлаждане.
-
Оставете да се охлади поне 1 час преди нарязване и сервиране.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?