Със сигурност вие познавате това име от света на професионалната кулинария. Когато кажем Джейми Оливър, всички ние се сещаме за лесни, бързи и вкусни рецепти. Ето защо, в следващите редове ще ви предложим едно неустоимо изкушение, на което можете да се насладите без никакви угризения.
Приготвяне
-
Пуснете фурната да се загрява предварително на 200 градуса.
-
В малък съд загрейте леко млякото и след това оставете да се охлади леко.
-
В по-голяма купа разбийте яйцата, добавете оцета, след това разбъркайте млякото, докато се смесят напълно.
-
Комбинирайте брашното, солта, захарта и маята в друга купа. Размесете ги добре.
-
Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте до получаването на лепкаво тесто.
-
Сложете зехтина.
-
Ако тестото ви се струва прекалено лепкаво, сложете още малко брашно.
-
Поставете суровото тесто в намазнена тавичка и покрийте с кърпа.
-
Дръжте на топло за около час или докато удвои обема си.
-
След като хлябът втаса, поставете го във фурната и печете за около 35 минути или докато хлябът придобие приятна хрупкава коричка.
-
Оставете да се охлади. Сервирайте нарязан на филийки и добавете масло или конфитюр.
Снимки: istock, Getty images.
Как бихте оценили рецептата?