Меню

Рецептата за хляб без глутен на Джейми Оливър

30 август 2024 | 13:04 | Мария Василева
средно
Добави в любими

Със сигурност вие познавате това име от света на професионалната кулинария. Когато кажем Джейми Оливър, всички ние се сещаме за лесни, бързи и вкусни рецепти. Ето защо, в следващите редове ще ви предложим едно неустоимо изкушение, на което можете да се насладите без никакви угризения.

Продукти
Приготвяне
  1. Пуснете фурната да се загрява предварително на 200 градуса.
  2. В малък съд загрейте леко млякото и след това оставете да се охлади леко.
  3. В по-голяма купа разбийте яйцата, добавете оцета, след това разбъркайте млякото, докато се смесят напълно.
  4. Комбинирайте брашното, солта, захарта и маята в друга купа. Размесете ги добре.
  5. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте до получаването на лепкаво тесто.
  6. Сложете зехтина.
  7. Ако тестото ви се струва прекалено лепкаво, сложете още малко брашно.
  8. Поставете суровото тесто в намазнена тавичка и покрийте с кърпа.
  9. Дръжте на топло за около час или докато удвои обема си.
  10. След като хлябът втаса, поставете го във фурната и печете за около 35 минути или докато хлябът придобие приятна хрупкава коричка.
  11. Оставете да се охлади. Сервирайте нарязан на филийки и добавете масло или конфитюр. 

Снимки: istock, Getty images.

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай