Пилешкото месо е сред предпочитаните храни, когато сме на диета или просто държим да се храним нискокалорично. Днес ви предлагаме да опитате рецепта за пилешко с песто, което се приготвя лесно и порцията е с по-малко от 400 калории.
Приготвяне
-
Сложете пилешките гърди върху дъска и покрийте с парче фолио или хартия за печене.
-
Намачкайте ги с точилка, докато станат по-плоски.
-
Сложете ги в купа, добавете лимоновата кора и сока, листата мащерка, 1 с.л. зехтин, щипка сол и много черен пипер.
-
Обърнете пилето в маринатата и оставете да се маринова покрито в хладилника за 5 минути.
-
Загрейте голям грил тиган на средно висока температура. Сложете пилето върху върху неги и печете по 5-6 минути от всяка страна.
-
Сложете тиквичките, чушката и доматите в чиста купа с останалият зехтин и овкусете със сол и черен пипер.
-
Прехвърлете пилето в чиния и оставете да почине.
-
Добавете зеленчуците към грила и гответе за 2-3 минути от всяка страна или докато леко се овъглят и омекнат.
-
Върнете в купата за смесване, добавете пестото и руколата и разбъркайте леко.
-
Разпределете между две чинии.
-
Нарежете пилешкото месо на дебели филийки и го сложете отгоре.
-
Полейте с останалия сок и допълнителна капка зехтин, ако желаете.
Снимка: istock
Как бихте оценили рецептата?