Меню

Печено пиле с песто с по-малко от 400 калории

5 септември 2024 | 11:00 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Пилешкото месо е сред предпочитаните храни, когато сме на диета или просто държим да се храним нискокалорично. Днес ви предлагаме да опитате рецепта за пилешко с песто, което се приготвя лесно и порцията е с по-малко от 400 калории.

Продукти
Приготвяне
  1. Сложете пилешките гърди върху дъска и покрийте с парче фолио или хартия за печене.
  2. Намачкайте ги с точилка, докато станат по-плоски.
  3. Сложете ги в купа, добавете лимоновата кора и сока, листата мащерка, 1 с.л. зехтин, щипка сол и много черен пипер.
  4. Обърнете пилето в маринатата и оставете да се маринова покрито в хладилника за 5 минути.
  5. Загрейте голям грил тиган на средно висока температура. Сложете пилето върху върху неги и печете по 5-6 минути от всяка страна.
  6. Сложете тиквичките, чушката и доматите в чиста купа с останалият зехтин и овкусете със сол и черен пипер.
  7. Прехвърлете пилето в чиния и оставете да почине.
  8. Добавете зеленчуците към грила и гответе за 2-3 минути от всяка страна или докато леко се овъглят и омекнат.
  9. Върнете в купата за смесване, добавете пестото и руколата и разбъркайте леко.
  10. Разпределете между две чинии.
  11. Нарежете пилешкото месо на дебели филийки и го сложете отгоре.
  12. Полейте с останалия сок и допълнителна капка зехтин, ако желаете. 

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай