Меню

Кето торта "Червено кадифе"

9 септември 2024 | 11:30 | Мария Василева
средно
Добави в любими

Ако обичате сладкото, но искате и да запазите добрата си фигура, опитайте нискокалоричната рецепта за торта "Червено кадифе". Вкусна, засищаща и най-вече, не много калорична.

Продукти
Приготвяне
  1. За тортата: 
  2. Загрейте фурната на максимална температура.
  3. Постелете две кръгли форми за торта с хартия за печене и намажете със спрей за готвене.
  4. В стъклена мерителна чаша или малка купа смесете бадемовото мляко и оцета. Оставете да престои поне 10 минути.
  5. В средно голяма купа разбийте заедно бадемовото брашно, какаото, содата за хляб и солта.
  6. В по-голяма купа разбийте заедно маслото и захарта.
  7. Добавете яйцата едно по едно, докато се смесят, след това добавете и ванилията.
  8. Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте, докато се комбинират.
  9. Добавете и сместа от бадемово мляко, заедно с червения хранителен оцветител.
  10. Разделете тестото равномерно между подготвените тавички за блатове.
  11. Печете до суха клечка (около 35 до 40 минути).
  12. Оставете блатовете да изстинат 15 минути, след което обърнете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
  13. За глазурата: 
  14. В голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте крема сиренето и маслото до получаването на гладка смес.
  15. Добавете еритритола и разбийте, докато не останат бучки.
  16. Добавете сметаната, ванилията и щипка сол и разбийте, докато се комбинират.
  17. Поставете блат върху чиния за сервиране и намажете отгоре с около ⅓ от глазурата.
  18. Поставете втори отгоре и намажете отгоре и отстрани с останалата част от глазурата.
  19. Оставете в хладилник за няколко часа и сервирайте. 

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай