Ако обичате сладкото, но искате и да запазите добрата си фигура, опитайте нискокалоричната рецепта за торта "Червено кадифе". Вкусна, засищаща и най-вече, не много калорична.
Приготвяне
-
За тортата:
-
Загрейте фурната на максимална температура.
-
Постелете две кръгли форми за торта с хартия за печене и намажете със спрей за готвене.
-
В стъклена мерителна чаша или малка купа смесете бадемовото мляко и оцета. Оставете да престои поне 10 минути.
-
В средно голяма купа разбийте заедно бадемовото брашно, какаото, содата за хляб и солта.
-
В по-голяма купа разбийте заедно маслото и захарта.
-
Добавете яйцата едно по едно, докато се смесят, след това добавете и ванилията.
-
Смесете сухите и мокрите съставки и разбъркайте, докато се комбинират.
-
Добавете и сместа от бадемово мляко, заедно с червения хранителен оцветител.
-
Разделете тестото равномерно между подготвените тавички за блатове.
-
Печете до суха клечка (около 35 до 40 минути).
-
Оставете блатовете да изстинат 15 минути, след което обърнете върху решетка и оставете да се охладят напълно.
-
За глазурата:
-
В голяма купа с помощта на ръчен миксер разбийте крема сиренето и маслото до получаването на гладка смес.
-
Добавете еритритола и разбийте, докато не останат бучки.
-
Добавете сметаната, ванилията и щипка сол и разбийте, докато се комбинират.
-
Поставете блат върху чиния за сервиране и намажете отгоре с около ⅓ от глазурата.
-
Поставете втори отгоре и намажете отгоре и отстрани с останалата част от глазурата.
-
Оставете в хладилник за няколко часа и сервирайте.
Снимка: istock
Как бихте оценили рецептата?