Меню

Нискокалоричен ябълков пай на еърфрайър 

8 септември 2024 | 05:00 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Опитайте вкусна рецепта за нискокалоричен десерт, приготвен в еърфрайър. 

Продукти
Приготвяне
  1. Обелете и нарежете на ситно една ябълка.
  2. Прехвърлете в малка тенджера.
  3. Добавете захарта, царевичното нишесте и канелата и разбъркайте.
  4. Прибавете водата и лимоновия сок и оставете да къкри на умерен огън.
  5. Гответе, като разбърквате често, докато ябълката омекне и течността се сгъсти (за около 10 минути).
  6. Междувременно отрежете горната част от останалите две ябълки.
  7. Издълбайте ябълките с чаена лъжичка.
  8. Подредете ги и ги напълнете с варената ябълкова смес.
  9. Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото.
  10. Изрежете два кръга.
  11. Нарежете всеки кръг на ивици.
  12. Подредете лентите като решетка върху всяка ябълка, като притиснете външните ръбове в ябълката и отрежете излишъка.
  13. Намажете тестото с разбитото яйце, поръсете със захар и канела.
  14. Поставете ябълките в еър фрайъра.
  15. Гответе на максимална температура, докато ябълките омекнат, плънката шупне и коричката стане златиста (около 14 минути).
  16. Оставете леко да се охладят и полейте с карамелен сос, ако желаете.

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай