Меню

Пилешки бутчета с хрупкава коричка

11 септември 2024 | 14:17 | Михаела Лазарова
3 от 2 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock. Пилешки бутчета с хрупкава коричка
70 мин.

  • Порции: 3-4

Ястията с пилешки бутчета винаги са вкусни. Споделяме една лесна и апетитна рецепта за пилешки бутчета с хрупкава коричка.

Продукти
Приготвяне
  1. В кухненски робот смелете хляба до получаването на трохи. 
  2. Сложете ги в подходяща голяма чиния. 
  3. Наситнете магданоза.
  4. Заедно с чесъна и лимоновата кора го добавете към хлебните трохи. 
  5. Добавете сол на вкус и зехтина. 
  6. Хубаво разбъркайте. 
  7. Пилешките бутчета се намазват с малко зехтин и се овкусяват със сол и черен пипер. 
  8. След това се овалват много добре в сместа с хлебните трохи. 
  9. Може дори с ръце да попритиснете галетата върху месото. 
  10. Сложете овкусеното месо в тава върху хартия за печене. 
  11. Леко го поръсете със зехтин. 
  12. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или докато месото се изпече добре и се получи хрупкава коричка. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай