Меню

Разядка с тиквички

10 септември 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock. Разядка с тиквички
60 мин.

  • Порции: 2-3

Обичате ли разядки? Опитайте тази лесна рецепта за разядка с тиквички. Сервирайте с хубав хляб. 

Продукти
Приготвяне
  1. Тиквичките се измиват добре и се почистват от дръжките и крайчето. 
  2. Увиват се във фолио и се слагат във фурната да се изпекат на 200 градуса. 
  3. Може да ги изпечете и на грил. 
  4. По средата на печенето се набождат с вилица на няколко места. 
  5. След като са добре изпечени (трябва да са достатъчно меки) може да ги оставите да се охладят. 
  6. След това се нарязват с нож или се смилат в кухненски робот. 
  7. Консистенцията трябва да напомня на патладжан за кьопоолу. 
  8. Сложете нарязаните тиквички в купа. 
  9. Добавете останалите съставки и разбъркайте добре. 
  10. Може да сервирате веднага или да охладите в хладилник. 

Снимка: iStock

Свързани статии

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай