Меню

Хумус с гъби

15 септември 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Хумус с гъби
30 мин.

  • Порции: 2-3

Хумусът е лесна и вкусна разядка. Опитайте и хумус с печени гъби. 

Продукти
Приготвяне
  1. Гъбите се почистват и нарязват, но не на дребно. 
  2. Сложете ги в купа и овкусете със зехтин, сол, черен пипер, чесън и мащерка. 
  3. След това ги сложете в тава върху хартия за печене. 
  4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути. 
  5. Изпечените гъби се слагат в блендер или кухненски робот. 
  6. Част от тях може да заделите за украса на хумуса.
  7. Към гъбите в блендера добавете нахута, лимоновия сок, тахана, зехтина и сол на вкус. 
  8. Всичко се пасира добре. 
  9. Опитайте на вкус и ако е необходимо добавете още сол или лимонов сок. 
  10. Сложете хумуса в чиния.
  11. Украсете с гъби, малко зехтин и червен сладък пипер.

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай