Свинското месо може да бъде изнесено на следващото ниво, ако го приготвите с уханна коричка и глазирана обвивка с дъх на кленов сироп. Ако идеята ви допада, опитайте прекрасната ни рецепта за глазирано свинско с кленов сироп.
Приготвяне
-
Смесете кленовия сироп с оцета в малка тенджера.
-
Оставете да заври на среден огън.
-
Гответе с разбъркване, докато се сгъсти.
-
Свалете от котлона и добавете горчицата, разбъркайте.
-
Нарежете свинското на стекове.
-
Начукайте ги с чук за месо.
-
Загрейте зехтина в дълбок тиган на силен огън.
-
Втрийте месото със сол и черен пипер.
-
Гответе в тигана по 3 минути от всяка страна, докато хване загар.
-
Добавете сместа с кленовия сироп.
-
Гответе още няколко минути, докато сосът се сгъсти още и полепне по месото.
-
Сервирайте с гарнитура по избор.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?