Меню

Глазирано свинско с кленов сироп

1 октомври 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Глазирано свинско с кленов сироп. Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 4

Свинското месо може да бъде изнесено на следващото ниво, ако го приготвите с уханна коричка и глазирана обвивка с дъх на кленов сироп. Ако идеята ви допада, опитайте прекрасната ни рецепта за глазирано свинско с кленов сироп. 

Продукти
Приготвяне
  1. Смесете кленовия сироп с оцета в малка тенджера. 
  2. Оставете да заври на среден огън. 
  3. Гответе с разбъркване, докато се сгъсти. 
  4. Свалете от котлона и добавете горчицата, разбъркайте. 
  5. Нарежете свинското на стекове. 
  6. Начукайте ги с чук за месо. 
  7. Загрейте зехтина в дълбок тиган на силен огън. 
  8. Втрийте месото със сол и черен пипер. 
  9. Гответе в тигана по 3 минути от всяка страна, докато хване загар. 
  10. Добавете сместа с кленовия сироп. 
  11. Гответе още няколко минути, докато сосът се сгъсти още и полепне по месото. 
  12. Сервирайте с гарнитура по избор.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай