Меню

Шпиковано свинско филе с чесън

24 септември 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Шпиковано свинско с чесън. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 8

Няма по-сочно и ароматно от печеното свинско, овкусено с чесън. За да превърнете дори обикновената вечеря в истински празник, опитайте чудесната ни рецепта за шпиковано свинско с чесън – лесна за изпълнение, а така вкусна. 

Продукти
Приготвяне
  1. Втрийте цялото парче месо със сол и черен пипер. 
  2. След това втрийте навсякъде с оцета, така че той и подправките да полепнат добре по месото. 
  3. Направете малки прорези с остър нож в месото. 
  4. В прорезите напъхайте парченцата нарязан чесън. 
  5. Отгоре втрийте месото с букета от подправки – розмарин, кимион и риган. 
  6. Напръскайте месото със спрей за готвене. 
  7. Запечатайте го в силно загрят тиган по няколко минути от всяка страна. 
  8. Прехвърлете месото в тава за печене и печете до златисто в загрята на 220 градуса фурна за 45 минути. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай