Ако италианската кухня и пастата са ви любими, опитайте един интересен и по-нестандартен начин за приготвянето ѝ. Включете грозде към пастата си. Вижте как!
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Напръскайте плитка тава за печене със спрея за готвене.
Сварете пастата според указанията на опаковката. Отцедете.
Сложете гроздето в тавата за печене.
Поръсете с 1 чаена лъжица зехтин и солта.
Печете за 7-8 до 10 минути в загрята фурна.
Извадете и оставете да изстине.
В дълбок тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин на силен котлон.
Запържете лука с разбъркване за около 5 минути.
Излейте бульона в тигана и гответе, докато лукът омекне или около 4-5 минути.
Добавете виното.
Оставете да заври и оставете да ври около 5-6 минути, докато започне да се редуцира.
Добавете пастата, гроздето и разбъркайте.
Прехвърлете в купа за сервиране.
Добавете фетата, разбъркайте.
Добавете доматите, маслините и зелената салата, преди да сервирате.