Меню

Паста с песто, пиле и домати

2 октомври 2024 | 05:15 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Паста с пиле. Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 6

Какво по-вкусно от италианска паста с пиле и ароматно песто? Пригответе си я вкъщи и опитайте вкуса на Италия! Бон апети! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте тиган с ребра на силен огън. 
  2. Изпечете пилешките гърди и ги нарежете на жулиени. 
  3. Сварете пастата според указанията и отцедете. 
  4. В блендер смелете чесъна, зехтина, кедровите ядки, босилека, балсамовия оцет, лимоновия сок, солта и пипера до получаване на песто.
  5. В тиган на среден към силен огън загрейте малко зехтин. 
  6. В него задушете лука за няколко минути. 
  7. В купа поставете пастата, лука и пестото. Разбъркайте много добре.
  8. Добавете чери доматите и сервирайте поръсено с пармезан. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай