Меню

Печен свински стек балсамико

1 октомври 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печен свински стек балсамико. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 4

Свинското печено е винаги добра идея – ароматно, крехко, разпадащо се и изпълнено с вкусове. Допълнете вкусовете му с балсамико и го превърнете в удоволствие за сетивата с нашата рецепта за крехко свинско балсамико. 

Продукти
Приготвяне
  1. В блендер или с пасатор смесете балсамовия винегрет и сладкото от смокини до гладка смес. 
  2. Поставете месото в дълбок съд.
  3. Залейте с маринатата. 
  4. Покрийте с капак и охладете за 2 часа в хладилника. 
  5. Можете да използвате и найлонова торбичка с цип. 
  6. Извадете месото от маринатата. 
  7. Поръсете със сол и пипер. 
  8. Загрейте фурната и скарата на силна температура. 
  9. Печете месото до златисто или около 40 минути. 
  10. Поръсете с настъргания кашкавал и печете, докато се разтече и добие коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай