Обичате ли леките торти без брашно? Тогава ви предлагаме една лесна рецепта за шоколадова торта без брашно.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 176 градуса.
-
Начупете шоколада и го сложете в огнеупорна купа.
-
Добавете към него зехтина.
-
Разтопете шоколада на водна баня.
-
Когато шоколадът е готов го махнете от котлона.
-
Добавете към него кардамона, бадемовия екстракт и половината от захарта.
-
Разбъркайте добре.
-
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
-
Разбийте белтъците с миксер, като добавите към тях постепенно останалата част от захарта.
-
Трябва да се получат твърди връхчета.
-
Добавете жълтъците към шоколадовата смес и разбъркайте добре.
-
След това бавно и бъркайки отдолу нагоре добавете белтъците.
-
Ползвайте шпатула за тази цел.
-
Готовото тесто се изсипва в тава, в която сте поставили хартия за печене.
-
Печете около 25-30 минути, докато горната част се надуе и изглежда суха, може дори да се напука малко.
-
Оставете тортата да се охлади във формата.
-
След това я извадете и сложете в подходяща чиния.
-
Ако отгоре се е напукала, няма проблем.
-
Поръсете леко с пудра захар.
-
Може да я сервирате с топка сладолед или домашно сладко по ваш избор.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Как бихте оценили рецептата?