Меню

Шоколадова торта без брашно

27 септември 2024 | 05:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Шоколадова торта без брашно .Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 8-10

Обичате ли леките торти без брашно? Тогава ви предлагаме една лесна рецепта за шоколадова торта без брашно.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 176 градуса.
  2. Начупете шоколада и го сложете в огнеупорна купа.
  3. Добавете към него зехтина.
  4. Разтопете шоколада на водна баня.
  5. Когато шоколадът е готов го махнете от котлона.
  6. Добавете към него кардамона, бадемовия екстракт и половината от захарта. 
  7. Разбъркайте добре. 
  8. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. 
  9. Разбийте белтъците с миксер, като добавите към тях постепенно останалата част от захарта. 
  10. Трябва да се получат твърди връхчета. 
  11. Добавете жълтъците към шоколадовата смес и разбъркайте добре. 
  12. След това бавно и бъркайки отдолу нагоре добавете белтъците.
  13. Ползвайте шпатула за тази цел. 
  14. Готовото тесто се изсипва в тава, в която сте поставили хартия за печене. 
  15. Печете около 25-30 минути, докато горната част се надуе и изглежда суха, може дори да се напука малко.
  16. Оставете тортата да се охлади във формата. 
  17. След това я извадете и сложете в подходяща чиния. 
  18. Ако отгоре се е напукала, няма проблем. 
  19. Поръсете леко с пудра захар. 
  20. Може да я сервирате с топка сладолед или домашно сладко по ваш избор. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай