Меню

Песто с шамфъстък и кедрови ядки

4 октомври 2024 | 05:13 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Песто с шамфъстък и кедрови ядки
10 мин.

  • Порции: 1

Има много варианти за приготвянето на вкусно песто. Днес споделяме една лесна рецепта за песто с шамфъстък и кедрови ядки. Чудесно е за овкусяване на месо, за добавка към салати, за сос за паста. 

Продукти
Приготвяне
  1. Шамфъстъкът се слага в малка тенджера с вода. 
  2. Трябва да ври 3 минути. 
  3. След това се прецежда, слага се в чиста кухненска кърпа и с леко потъркване се премахват люспите му.
  4. Обеленият шамфъстък се слага в кухненски робот или блендер. 
  5. Към него се добавят останалите съставки за пестото. 
  6. Всичко се смила добре.

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай