Меню

Пица с бекон и праскови

6 октомври 2024 | 05:22 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пица с бекон и праскови. Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 10

Пицата е любимото бързо ядене на милиони хора по света. Опитайте едно чудесно предложение за рецепта за хрупкава пица с бекон и праскови, която съчетава сладко-солен вкус от италианската кухня. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 250 градуса. 
  2. Намажете плитка тава за печене с 1 чаена лъжица зехтин. 
  3. В нагорещен тиган запържете бекона в собствената му мазнина. 
  4. По желание може да добавите малко зехтин. 
  5. След като покафенее за около 10 минути извадете от тигана и отцедете върху хартия. 
  6. Поръсете кухненския плот с брашното. 
  7. Върху него разточете тестото за пица. 
  8. Прехвърлете го в плитка тава за печене. 
  9. Върху тестото поръсете с рикотата. 
  10. Отгоре поръсете с бекона, мащерката, овкусете със сол и пипер. 
  11. Накрая подредете нарязаните праскови. 
  12. Поръсете с пармезан. 
  13. Поръсете и с оставащия зехтин. 
  14. Печете за около 20 минути в загрята фурна или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай