Пицата е любимото бързо ядене на милиони хора по света. Опитайте едно чудесно предложение за рецепта за хрупкава пица с бекон и праскови, която съчетава сладко-солен вкус от италианската кухня.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 250 градуса.
Намажете плитка тава за печене с 1 чаена лъжица зехтин.
В нагорещен тиган запържете бекона в собствената му мазнина.
По желание може да добавите малко зехтин.
След като покафенее за около 10 минути извадете от тигана и отцедете върху хартия.
Поръсете кухненския плот с брашното.
Върху него разточете тестото за пица.
Прехвърлете го в плитка тава за печене.
Върху тестото поръсете с рикотата.
Отгоре поръсете с бекона, мащерката, овкусете със сол и пипер.
Накрая подредете нарязаните праскови.
Поръсете с пармезан.
Поръсете и с оставащия зехтин.
Печете за около 20 минути в загрята фурна или до златиста коричка.