Меню

Тиквен пай с кокос

7 октомври 2024 | 05:20 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Тиквен пай с кокос. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Тиквата е есенна суперхрана, която можете да включите във всякакви печива, десерти и сладкиши. Затова ви предлагаме една прекрасна рецепта за домашен тиквен пай, която да опитате. Този сладкиш ще се превърне в любимо лакомство на всички вкъщи. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Разбийте яйцата със захарта в купа до пухкава смес. 
  3. Добавете маслото, лимоновия сок, кокоса, ванилията и разбъркайте добре. 
  4. Добавете настърганата тиква към сместа и разбъркайте. 
  5. Намажете форма за пай с малко мазнина и разнесете с пръсти. 
  6. Разстелете тестото за пай в нея. 
  7. Печете за 20 минути в загрятата фурна. 
  8. Извадете от фурната и излейте пълнежа в тестото. 
  9. Поръсете с канела и индийско орехче. 
  10. Върнете обратно във фурната за още 40 минути. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай