Тиквата е есенна суперхрана, която можете да включите във всякакви печива, десерти и сладкиши. Затова ви предлагаме една прекрасна рецепта за домашен тиквен пай, която да опитате. Този сладкиш ще се превърне в любимо лакомство на всички вкъщи.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 200 градуса.
-
Разбийте яйцата със захарта в купа до пухкава смес.
-
Добавете маслото, лимоновия сок, кокоса, ванилията и разбъркайте добре.
-
Добавете настърганата тиква към сместа и разбъркайте.
-
Намажете форма за пай с малко мазнина и разнесете с пръсти.
-
Разстелете тестото за пай в нея.
-
Печете за 20 минути в загрятата фурна.
-
Извадете от фурната и излейте пълнежа в тестото.
-
Поръсете с канела и индийско орехче.
-
Върнете обратно във фурната за още 40 минути.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?