Ако търсите интересна идея за сладкиш, който да приготвите вкъщи, опитайте нашата рецепта за пай с къпини. Мекотата и ароматът му ще ви накарат да се влюбите. Няма нищо по-сгряващо и носещо наслада от домашните печива. Внесете аромат и неустоим вкус в кухнята си с този чудесен сладкиш.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 220 градуса.
-
В купа смесете 3 чаши и половина къпини с ½ чаша захар.
-
Добавете и брашното.
-
С лъжица внимателно разбъркайте така, че захарта и брашното да полепнат добре по къпините.
-
В леко намазнена форма за пай разстелете едната кора тесто.
-
В нея поставете пълнежа.
-
Отгоре поръсете с оставащите пресни къпини, които не са оваляни в брашно и захар.
-
Покрийте с другата кора за пай.
-
Притиснете ръбовете с пръсти.
-
По желание можете да нарежете горната кора тесто на ленти и да декорирате на ромбоиди.
-
Намажете кората тесто отгоре с прясното мляко.
-
Поръсете с оставащата ¼ чаша захар.
-
Печете за 20 минути в загрята фурна.
-
Намалете градусите на фурната на 190 и печете за още 25-30 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?