Меню

Пай с къпини

15 октомври 2024 | 09:21 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пай с къпини. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Ако търсите интересна идея за сладкиш, който да приготвите вкъщи, опитайте нашата рецепта за пай с къпини. Мекотата и ароматът му ще ви накарат да се влюбите. Няма нищо по-сгряващо и носещо наслада от домашните печива. Внесете аромат и неустоим вкус в кухнята си с този чудесен сладкиш.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. В купа смесете 3 чаши и половина къпини с ½ чаша захар. 
  3. Добавете и брашното. 
  4. С лъжица внимателно разбъркайте така, че захарта и брашното да полепнат добре по къпините. 
  5. В леко намазнена форма за пай разстелете едната кора тесто. 
  6. В нея поставете пълнежа. 
  7. Отгоре поръсете с оставащите пресни къпини, които не са оваляни в брашно и захар. 
  8. Покрийте с другата кора за пай. 
  9. Притиснете ръбовете с пръсти. 
  10. По желание можете да нарежете горната кора тесто на ленти и да декорирате на ромбоиди. 
  11. Намажете кората тесто отгоре с прясното мляко. 
  12. Поръсете с оставащата ¼ чаша захар. 
  13. Печете за 20 минути в загрята фурна. 
  14. Намалете градусите на фурната на 190 и печете за още 25-30 минути или до златисто. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай