Меню

Лесен телешки гулаш

8 октомври 2024 | 11:46 | Мария Василева
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими

Ако обичате супи с месо, опитайте да приготвите нашата рецепта за лесен телешки гулаш. Готви се бързо, лесно и е подходяща супа както за обяд, така и за вечеря.

Продукти
Приготвяне
  1. В голям тиган на среден огън загрейте олиото.
  2. Добавете лука и гответе, като разбърквате от време на време, докато омекне, около 7 минути.
  3. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате, докато се появи аромат, още около 1 минута.
  4. Добавете телешката кайма, подправете със сол и черен пипер и гответе, като разбивате с лъжица, докато спре да розовее, около 6 минути.
  5. Отцедете мазнината.
  6. Добавете доматеното пюре и разбъркайте, за да се покрие, след това изсипете нарязаните на кубчета домати, доматения сос и бульона.
  7. Добавете подправката за кайма и червен пипер, след което разбъркайте макароните.
  8. Оставете да заври и гответе, като разбърквате от време на време, докато пастата омекне, 10-15 минути.
  9. Разбъркайте сиренето, докато се разтопи; подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
  10. Свалете от огъня. Отгоре поръсете с магданоз.

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай