Меню

Турски кюфтета от леща

8 октомври 2024 | 14:00 | Мария Василева
лесно
Добави в любими

Ако обичате кюфтета, трябва да опитате тази вкусна рецепта за топчета, но приготвени от леща. Стават много бързо, лесно и не са калорични. Ето нашата идея за турски кюфтета от леща:

Продукти
Приготвяне
  1. В тенджера изсипете 2 и ½ ч. ч. вода и варете лещата в нея. Имайте предвид, че тя ще стане готова много бързо.
  2. Отделно, в зехтин задушете лука и чесъна, като добавите 2-3 с. л. вода.
  3. След като омекнат, добавете доматеното пюре и подправките, намалете температурата и оставете да поемат ароматите.
  4. След като лещата стане готова, прибавете булгура и задушения лук с подправките.
  5. Оставете сместа в тенджера със затворен капак. Целта е булгурът да поеме течността.
  6. След 15-20 минути сместа за кюфтетата е готова.
  7. Сложете наситнените магданоз и копър.
  8. Смесете добре с дървена лъжица.
  9. С ръце оформете кюфтенцата, като те не трябва да са кръгли, а по-скоро продълговати (формата напомня тази на лука шалот).
  10. Оставете в хладилник да се охладят.
  11. Поднесете с канапе от пресни марулени листа.
  12. По желание можете да добавите и млечен сос.
  13. Ще го приготвите много лесно – в купичка сложете 1 ч. ч. заквасена сметана, 1 ч. ч. кисело мляко, сол, черен пипер, наситнена скилидка чесън и няколко капки лимонов сок.
  14. Размесете добре и оставете да се охлади.

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай