Меню

Глазирани пилешки бутчета с мед и чесън

2 ноември 2024 | 08:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки бутчета с мед и чесън. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6

Ако ви се хапват сочни пилешки бутчета с чеснов и меден вкус, значи сте на правилното място. Предлагаме да опитате нашата невероятно апетитна рецепта за пилешки бутчета с мед и чесън. Бон апети! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Овкусете бутчетата със солта и пипера, като втриете и масажирате добре месото. 
  3. На среден към силен огън разтопете 2 супени лъжици от маслото в дълбок тиган, подходящ и за фурна. 
  4. В него добавете бутчетата. 
  5. Пържете по 3-4 минути от всяка страна. 
  6. Извадете месото от тигана, оставете в чиния настрана. 
  7. Разтопете останалата супена лъжица масло в тигана. 
  8. Добавете чесъна и започнете да разбърквате с дървена лъжица, така че да оберете и остатъците от месото. 
  9. Добавете кафявата захар, меда, ригана, мащерката, червения пипер и босилека. 
  10. Разбъркайте добре, за да се смесят хубаво. 
  11. Върнете бутчетата в тигана и започнете да ги обръщате от всяка страна по 2-3 минути, докато започнат да хващат загар. 
  12. Пъхнете тигана или съда, в който сте пържили пилешкото директно в загрятата фурна. 
  13. Печете за около 40-45 минути или до кафява коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай