Ако ви се хапват сочни пилешки бутчета с чеснов и меден вкус, значи сте на правилното място. Предлагаме да опитате нашата невероятно апетитна рецепта за пилешки бутчета с мед и чесън. Бон апети!
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Овкусете бутчетата със солта и пипера, като втриете и масажирате добре месото.
На среден към силен огън разтопете 2 супени лъжици от маслото в дълбок тиган, подходящ и за фурна.
В него добавете бутчетата.
Пържете по 3-4 минути от всяка страна.
Извадете месото от тигана, оставете в чиния настрана.
Разтопете останалата супена лъжица масло в тигана.
Добавете чесъна и започнете да разбърквате с дървена лъжица, така че да оберете и остатъците от месото.
Добавете кафявата захар, меда, ригана, мащерката, червения пипер и босилека.
Разбъркайте добре, за да се смесят хубаво.
Върнете бутчетата в тигана и започнете да ги обръщате от всяка страна по 2-3 минути, докато започнат да хващат загар.
Пъхнете тигана или съда, в който сте пържили пилешкото директно в загрятата фурна.
Печете за около 40-45 минути или до кафява коричка.