Меню

Италианска супа с наденица

17 октомври 2024 | 08:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Италианска супа с наденица. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Италианската кухня предлага не само паста и пица. Супата с наденица е много типична за италианската кухня. Опитайте я, защото определено няма да съжалявате. Богата е на вкусове и аромати, и пресъздава италианската автентична атмосфера вкъщи. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте дълбока голяма тенджера на средна към висока температура. 
  2. Добавете изстисканата от обелката наденица. 
  3. Добавете чесъна и като започне да цвърчи, гответе с разбъркване около 5 до 7 минути. 
  4. Излейте бульона, добавете доматите и морковите. 
  5. Овкусете със сол и пипер, разбъркайте. 
  6. Намалете котлона и оставете да къкри 15 минути. 
  7. Добавете боба заедно с течността от консервата, както и тиквичките. 
  8. Покрийте с капак и оставете да къкри още 15 минути. 
  9. Свалете от котлона и добавете спанака. 
  10. Разбъркайте, докато омекне и се свие от горещината. 
  11. Сервирайте супата, докато е още гореща. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай