Меню

Как да си приготвите най-вкусния сос за паста?

17 октомври 2024 | 15:30 | Мария Василева
лесно
Добави в любими
Сос за паста.
55 мин.

  • Порции: 4-6

Оставете соса за спагети от магазина – всичко, от което се нуждаете, за да си го приготвите у дома са час време и шепа основни съставки, за да направите този класически, богат сос за паста. Той е плътен и подправен с пармезан и босилек.

Ето и коя е тайната

Избирането на правилния вид консервирани домати е от съществено важно значение за приготвянето на възможно най-добрия сос за спагети. Коя е другата основна тайна за приготвяне на най-ароматния сос за спагети? Добавете кора от пармезан в соса си заедно с доматите! Кората ще пусне солен и богат вкус в соса, засилвайки него и цялостната му дълбочина. Оставете го да се охлади, съхранете го в подходящи съдове, устойчиви на замразяване, и го замразете до 1 месец. Размразете и загрейте отново по желание.

Продукти
Приготвяне
  1. В средно голяма тенджера на среден огън загрейте 2 супени лъжици зехтин.
  2. Добавете лук, чесън, босилек (ако използвате), риган, 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът стане полупрозрачен и светло златистокафяв (около 7 минути).
  3. Увеличете топлината до средно висока.
  4. Добавете говеждо месо и натрошете на малки парчета с дървена лъжица.
  5. Гответе, като разбърквате от време на време и намалявате топлината, ако е необходимо, докато говеждото започне да покафенява (около 8 минути); подправете с 1 чаена лъжичка сол и останалата 1/2 чаена лъжичка черен пипер.
  6. В средно голяма купа наситнете доматите и ги оставете да пуснат своите сокове, докато се образуват малки парченца.
  7. Добавете доматите и кората от пармезан в тенджера и гответе на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато сосът се намали с около една четвърт и суровия домат се сготви (25 до 30 минути).
  8. Отстранете от огъня; изхвърлете кората от пармезан.
  9. Добавете останалата 1 супена лъжица масло и 1 чаена лъжичка сол; разбъркайте, докато сосът стане лъскав и маслото се разтопи. 
  10.  

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай