Оставете соса за спагети от магазина – всичко, от което се нуждаете, за да си го приготвите у дома са час време и шепа основни съставки, за да направите този класически, богат сос за паста. Той е плътен и подправен с пармезан и босилек.
Ето и коя е тайната
Избирането на правилния вид консервирани домати е от съществено важно значение за приготвянето на възможно най-добрия сос за спагети. Коя е другата основна тайна за приготвяне на най-ароматния сос за спагети? Добавете кора от пармезан в соса си заедно с доматите! Кората ще пусне солен и богат вкус в соса, засилвайки него и цялостната му дълбочина. Оставете го да се охлади, съхранете го в подходящи съдове, устойчиви на замразяване, и го замразете до 1 месец. Размразете и загрейте отново по желание.
Приготвяне
-
В средно голяма тенджера на среден огън загрейте 2 супени лъжици зехтин.
-
Добавете лук, чесън, босилек (ако използвате), риган, 1 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка черен пипер и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът стане полупрозрачен и светло златистокафяв (около 7 минути).
-
Увеличете топлината до средно висока.
-
Добавете говеждо месо и натрошете на малки парчета с дървена лъжица.
-
Гответе, като разбърквате от време на време и намалявате топлината, ако е необходимо, докато говеждото започне да покафенява (около 8 минути); подправете с 1 чаена лъжичка сол и останалата 1/2 чаена лъжичка черен пипер.
-
В средно голяма купа наситнете доматите и ги оставете да пуснат своите сокове, докато се образуват малки парченца.
-
Добавете доматите и кората от пармезан в тенджера и гответе на средно силен огън, като разбърквате от време на време, докато сосът се намали с около една четвърт и суровия домат се сготви (25 до 30 минути).
-
Отстранете от огъня; изхвърлете кората от пармезан.
-
Добавете останалата 1 супена лъжица масло и 1 чаена лъжичка сол; разбъркайте, докато сосът стане лъскав и маслото се разтопи.
-
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?