Домашната лазаня е една от най-добрите опции за вечеря, с която да зарадвате любимите си хора. Опитайте нашата рецепта и се насладете на ароматите и вкусовете от италианската кухня у дома.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Загрейте зехтина в дълбок тиган на среден огън.
В него задушете спанака, лука, чесъна, ригана и босилека.
Сотирайте за няколко минути, докато омекнат.
Добавете соса за спагети и водата.
Оставете да къкри 20-30 минути с разбъркване.
В купа смесете сиренето котидж, моцарелата, магданоза, пармезана, яйцето, солта и пипера.
Разбъркайте много добре, докато се смесят.
Свалете соса от котлона.
Намажете дъното на тава за печене с малко от соса.
Поставете една кора за лазаня в тавата, покрийте с малко от соса.
Разстелете малко от плънката отгоре.
Повторете процедурата с всеки следващ лист лазаня.
Накрая покрийте с оставащата смес от сирената.
Покрийте с фолио за печене.
Печете за около час.
Отстранете фолиото и печете за още 15 минути до златиста коричка.