Меню

Домашна лазаня със спанак

22 октомври 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Домашна лазаня със спанак. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Домашната лазаня е една от най-добрите опции за вечеря, с която да зарадвате любимите си хора. Опитайте нашата рецепта и се насладете на ароматите и вкусовете от италианската кухня у дома. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Загрейте зехтина в дълбок тиган на среден огън. 
  3. В него задушете спанака, лука, чесъна, ригана и босилека. 
  4. Сотирайте за няколко минути, докато омекнат. 
  5. Добавете соса за спагети и водата. 
  6. Оставете да къкри 20-30 минути с разбъркване. 
  7. В купа смесете сиренето котидж, моцарелата, магданоза, пармезана, яйцето, солта и пипера. 
  8. Разбъркайте много добре, докато се смесят. 
  9. Свалете соса от котлона. 
  10. Намажете дъното на тава за печене с малко от соса. 
  11. Поставете една кора за лазаня в тавата, покрийте с малко от соса. 
  12. Разстелете малко от плънката отгоре. 
  13. Повторете процедурата с всеки следващ лист лазаня. 
  14. Накрая покрийте с оставащата смес от сирената. 
  15. Покрийте с фолио за печене. 
  16. Печете за около час. 
  17. Отстранете фолиото и печете за още 15 минути до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай