Меню

Масло от шамфъстък

7 ноември 2024 | 05:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 1

Обичате ли шамфъстък? А ядково масло върху препечена филийка с малко мед? Днес споделяме с вас една лесна рецепта за домашно масло от шамфъстък само с две съставки. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 176 градуса. 
  2. В тава върху хартия за печене разпределете обелените ядки. 
  3. Сложете ги да се пекат за около 8-10 минути или докато станат леко златисто кафяви. 
  4. От време на време ги разбърквайте, за да се изпекат добре. 
  5. След това ги оставете да се охладят за малко. 
  6. Прехвърлете ги в купата на кухненски робот. 
  7. Започнете да ги смилате. 
  8. Получаването на маслена консистенция може да отнеме време, около 10-15 минути. 
  9. От време на време спирайте кухненския робот, за да си почине и за да оберете с шпатула ядките от стените на уреда. 
  10. Така всичко ще се смели добре. 
  11. Когато консистенцията стане достатъчно маслена може да добавите солта и отново да смелите. 
  12. Съхранявайте маслото в буркан с капак в хладилник за около 4 седмици или на стайна температура за 1 седмица. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай