Обичате ли шамфъстък? А ядково масло върху препечена филийка с малко мед? Днес споделяме с вас една лесна рецепта за домашно масло от шамфъстък само с две съставки.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 176 градуса.
В тава върху хартия за печене разпределете обелените ядки.
Сложете ги да се пекат за около 8-10 минути или докато станат леко златисто кафяви.
От време на време ги разбърквайте, за да се изпекат добре.
След това ги оставете да се охладят за малко.
Прехвърлете ги в купата на кухненски робот.
Започнете да ги смилате.
Получаването на маслена консистенция може да отнеме време, около 10-15 минути.
От време на време спирайте кухненския робот, за да си почине и за да оберете с шпатула ядките от стените на уреда.
Така всичко ще се смели добре.
Когато консистенцията стане достатъчно маслена може да добавите солта и отново да смелите.
Съхранявайте маслото в буркан с капак в хладилник за около 4 седмици или на стайна температура за 1 седмица.