Меню

Пилешки бутчета по португалски

27 октомври 2024 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки бутчета по португалски. Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 2

Пилешките бутчета са класика в ястията, която никога не омръзва. Можете да си ги приготвите по португалски начин, така че да разнообразите любимия им вкус и да опитате нещо ново. Предлагаме да пробвате нашата рецепта за пилешки бутчета по португалски с много аромат и прекрасен вкус. 

Продукти
Приготвяне
  1. В блендер смесете лимоновия сок, зехтина, чесъна, червения пипер, ригана, 1 чаена лъжица сол, чилито, пипера на флейки, дафиновия лист и черния пипер. 
  2. Пасирайте, докато се получи кремав дресинг. 
  3. С помощта на нож направете прорези в месото. 
  4. Поставете го в найлонова торбичка с цип. 
  5. Към него добавете 1/3 от дресинга. 
  6. Затворете торбичката и разклатете добре, за да се овкуси равномерно. 
  7. Отворете торбичката и добавете морска сол. 
  8. Затворете плътно и сложете бутчетата за през нощта да се мариноват добре. 
  9. Загрейте фурната на 200-220 градуса. 
  10. Поставете пилешките бутчета в тава за печене. 
  11. Намажете с оставащата марината. 
  12. Покрийте с фолио и печете за 30 минути. 
  13. Свалете фолиото, с лъжица размажете соса от тавата отново върху бутчетата и печете за още 20 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай