Мъфините могат да се приготвят по различни начини, но сме сигурни, че не сте опитвали да направите кексчета с вкус на тирамису. Сега е моментът да опитате с нашата невероятно оригинална рецепта за мъфини тирамису. Зарадвайте любимите си хора с този неповторим италиански вкус.
Приготвяне
-
За мъфините:
-
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете формички за мъфини и сложете хартия за печене.
-
Пресейте брашното, бакпулвера, ¾ чаена лъжица сол, содата и индийското орехче в купа.
-
В друга голяма купа разбийте с миксер маслото, олиото, захарта до пухкава смес за 3-4 минути.
-
Добавете яйцата, ванилията, бадемовия екстракт и разбийте за още 3-4 минути.
-
Добавете заквасената сметана и прясното мляко.
-
Разбивайте до гладка смес.
-
Добавете половината от сухите съставки и разбийте.
-
След като се смесят, добавете оставащата половина и отново разбийте до гладка смес.
-
Разпределете тестото в подготвените форми, като пълните до половината.
-
Печете в загрята фурна до златисто или около 26, максимум 30 минути.
-
Извадете мъфините и ги оставете да изстинат върху решетка за около 30 минути.
-
За кафе сиропа:
-
Смесете всички съставки за сиропа и разбъркайте добре, докато се смесят изцяло.
-
С помощта на шишче за месо направете дупки в мъфините, като разширите леко.
-
Внимателно излейте по 1 супена лъжица от сиропа във всеки мъфин.
-
За глазурата:
-
С миксер разбийте маслото до гладкост.
-
Добавете 1 чаша пудра захар и разбийте.
-
Добавете 1 и ½ чаши пудра захар, ванилията, солта. Разбийте отново.
-
Добавете сметаната и разбийте за още 3-4 минути до много гладка и пухкава смес.
-
Добавете маскарпонето и отново разбийте сместа, докато се сгъсти леко.
-
Прехвърлете глазурата в пош и украсете добре изстиналите мъфини.
-
Поръсете с какао и сервирайте.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?