Любимият ви кекс може да бъде разнообразен с една прекрасна комбинация от ябълки и карамел. Рецептата, която предлагаме да опитате, съчетава есенния аромат и сочна текстура на ябълките заедно с карамелената глазура. Орехите пък му придават хрупкавост и приятен завършек. Насладете се на този чудесен сладкиш и го споделете с любимите си хора.
Приготвяне
-
За кекса:
-
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина.
-
Разбийте захарта, олиото, ванилията и яйцата с миксер в голяма купа до пухкава смес.
-
Отделно пресейте брашното, содата, канелата, солта.
-
Добавете към мокрите съставки и разбийте с миксера до хомогенизиране.
-
Добавете обелените и нарязани ябълки заедно с орехите.
-
Разбъркайте с лъжица.
-
Излейте тестото в подготвената форма.
-
Печете около час до 1 час и 20 минути или до суха клечка в загрята фурна.
-
Извадете от фурната и оставете да изстине 15 минути, преди да извадите от формата.
-
За глазурата:
-
Загрейте маслото с прясното мляко и кафявата захар на котлон на средна температура.
-
След като започне да завира и захарта започне да се топи, свалете от котлона.
-
Залейте изстиналия кекс с глазурата.
-
Изчакайте глазурата да изстине, преди да нарежете кекса.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?