Меню

Домашно сладко от дюли

4 ноември 2024 | 11:53 | Аз жената
лесно
Добави в любими
Домашно сладко от дюли

Сега е златното време за приготвяне на домашни сладка и конфитюри. Ако обичате плода дюла, вероятно знаете, че освен вкусен, той е много полезен. Също така може да се ползва за приготвяне на сладка, с които да овкусяваме филийки, палачинки и кексове.

Продукти
Приготвяне
  1. В дълбока тенджера поставете захарта и водата и кипнете.
  2. Почистете дюлите, след което започнете да ги стържете на едро ренде.
  3. Настърганото веднага поставяйте във врящата вода, преди да потъмнее.
  4. Разбърквайте от време на време.
  5. Оставете да ври на тих огън около 20 минути (или докато капка от сиропа остава цяла върху чиния, както се проверяват дали са станали и другите сладка).
  6. След като стегне добре капката, значи сладкото е готово. Добавете лимонтузуто (лимонената киселина) и разбъркайте.
  7. Разпределете сладкото в бурканчета и затворете докато е топло.

Снимка: istock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай