Сега е златното време за приготвяне на домашни сладка и конфитюри. Ако обичате плода дюла, вероятно знаете, че освен вкусен, той е много полезен. Също така може да се ползва за приготвяне на сладка, с които да овкусяваме филийки, палачинки и кексове.
Приготвяне
-
В дълбока тенджера поставете захарта и водата и кипнете.
-
Почистете дюлите, след което започнете да ги стържете на едро ренде.
-
Настърганото веднага поставяйте във врящата вода, преди да потъмнее.
-
Разбърквайте от време на време.
-
Оставете да ври на тих огън около 20 минути (или докато капка от сиропа остава цяла върху чиния, както се проверяват дали са станали и другите сладка).
-
След като стегне добре капката, значи сладкото е готово. Добавете лимонтузуто (лимонената киселина) и разбъркайте.
-
Разпределете сладкото в бурканчета и затворете докато е топло.
Снимка: istock
Как бихте оценили рецептата?