Меню

Праз със зехтин

6 ноември 2024 | 12:08 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Праз със зехтин.Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 3-4

Това ястие от турската кухня е известно още като Zeytinyağlı Pırasa. Ароматно и лесно за приготвяне.

Продукти
Приготвяне
  1. В тенджера загрейте зехтина на средно висока температура, докато започне да блести.
  2. Добавете нарязаните праз и моркови, чесъна и подправете с подправките. 
  3. Разбъркайте и сложете капака на тенджерата. 
  4. Гответе докато зеленчуците се сотират и леко поомекнат. 
  5. Добавете водата, ориза и лимоновия сок. 
  6. Оставете водата да заври, след това намалете котлона.
  7. Всичко нека къкри около 20 – 25 минути или докато оризът се свари и зеленчуците омекнат напълно.
  8. Когато ястието е готово може да поръсите с магданоза. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай