Това е класическа торта, целувчена, кръстена на името на популярната руска балерина Павлова. Лека е и ефирна, приятна и подходяща за тържествени случаи и изискани гости.
Продукти:
4 белтъка
1 щипка сол
1 пълна до горе чаена чаша захар
За крема:
250 г сметана заквасена
120 г крема сирене
1 ванилия
2-3 суп. лъж. пудра захар За украса: шепа малини
Приготвяне:
Разбийте белтъците със солта и постепенно добавете захарта до сгъстяване и получаване на стегнат крем. В тава за печене поставете хартия, намажете с олио и оформете блат от белтъчения крем. Поставете в загрята на 100 градуса фурна и печете около 100-120 минути.
Извадете и оставете да изстине.
Пренесете блата в чиния за торта внимателно. Разбийте сметаната с крема сиренето, пудрата захар и ванилията с миксер до получаване на пухкав крем. Покрийте с крема равномерно блата. Украсете с малините отгоре – само в кръг или равномерно по цялата повърхност на тортата.
И ето, че сте готови!
Добър апетит!
Прочетете още: